Æblegløgg

Drikkevarer og drinks under temaet Jul

Ingredienser:
2 liter æblemost
100 gr sukker
3 stk. kanelstænger
5 stk. stjerneanis
12 stk. kardemommekapsler
3 gr. nelliker
1 stk. økologisk appelsin skåret i både
evt. mørk rom eller anden alkohol
Forklaring:
Start med at lave en gløggekstrakt:

Kom halvdelen af æblemosten i en gryde sammen med sukkeret og halvdelen af appelsinbådene. Kom alle krydderierne i en tepose og kom krydderiposen i gryden.

Lad ekstrakten koge let i ca. 1 time.

Kom ekstrakten og krydderiposen i en lufttæt beholder og lad det trække i min. 24 timer, så smagen fra krydderierne får lov til at trænge igennem.

Hvis gløggen skal serveres varm: Bland lige dele ekstrakt og yderligere æblemost. Varm blandingen op i en gryde, og server den varme gløgg med en appelsinbåd og eventuel med et skvæt rom eller anden alkohol.

Hvis gløggen skal serveres kold: Bland lige dele afkølet gløggekstrakt og danskvand (eller cava/crement) og masser af isterninger.
Bemærkninger: