Ingredienser: 2 liter æblemost 100 gr sukker 3 stk. kanelstænger 5 stk. stjerneanis 12 stk. kardemommekapsler 3 gr. nelliker 1 stk. økologisk appelsin skåret i både evt. mørk rom eller anden alkohol
Forklaring: Start med at lave en gløggekstrakt:
Kom halvdelen af æblemosten i en gryde sammen med sukkeret og halvdelen af appelsinbådene. Kom alle krydderierne i en tepose og kom krydderiposen i gryden.
Lad ekstrakten koge let i ca. 1 time.
Kom ekstrakten og krydderiposen i en lufttæt beholder og lad det trække i min. 24 timer, så smagen fra krydderierne får lov til at trænge igennem.
Hvis gløggen skal serveres varm: Bland lige dele ekstrakt og yderligere æblemost. Varm blandingen op i en gryde, og server den varme gløgg med en appelsinbåd og eventuel med et skvæt rom eller anden alkohol.
Hvis gløggen skal serveres kold: Bland lige dele afkølet gløggekstrakt og danskvand (eller cava/crement) og masser af isterninger.