Cremet youghurtsorbet med rabarbercreme

Dessert under temaet Sommer

Ingredienser:
Sorbet:
5 dl vand
1½ dl sukker
4 dl græsk youghurt 10%
1 bæger (1½ hvide) pasteuriseret æggehvide

Rabarbersauce:
250 gr rabarber
1 dl vand
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
4 spsk piskefløde

Drys:
1 håndfuld mandler
1 spsk sukker
½ dl. vand

Forklaring:
Kog vand og sukker sammen i en lille gryde i 2 min. Hæld sukkerlagen i en skål, og lad den afkøle.

Pisk æggehviden, og vend med youghurt og derefter den afkølede sukkerlage.

Frys sorbeten i en ismaskine eller i fryseren, I fryseren skal sorbeten piskes igennem en gang i timen, indtil den er frosset og har en jævn konsistens - ca. 3-4 timer.

Skær rabarber i mindre stykker og kog dem møre i vand og sukker uden låg i 5 min. Kom rabarberen i en blender sammen med vaniljesukker og fløde, blend godt og lad derefter retten afkøle helt.

Hæld mandler, vand og sukker i en gryde eller på en pande, og lad det koge op, indtil vandet er fordampet og sukkeret begynder at karamellisere. Hæld blandingen ud på bagepapir og lad det afkøle.

Dan kugler af sorbeten og placer dem på en bund af rabarbersaucen. Drys de hakkede brændte mandler udover retten og server.


Bemærkninger: