Varm chokoladesouffle med hindbær og Grand Marnier-sauce

Kager og bagværk under temaet Italien

Ingredienser:
Souffle s al Cioccolato con Salsa di Lamperu

6 personer


30 stuetempereret smør, til smøring
300 g mørk chokolade (mindst 70 kakaoindhold)
4 æggeblommer
8 æggehvider
120 g sukker, plus ekstra til at strø
Flormelis til drys

Til saucen
220 g hindbær
70 g flormelis
60 ml rødvin
60 ml Grand Marnier


Forklaring:
Forvarm ovnen til 220 grader. Smør 6 små rarnekiner, strø med lidt sukker og ryst det overskydende af. Sæt dem på køl, indtil de skal bruges.

Smelt chokoladen i en varmetåleude skål over en pande med simrende vand. Sørg for at bunden af skålen ikke rører ved vandet. Så snart chokoladen er smeltet, lad den da køle en smule af. Pisk forsigtigt de 4 æggeblommer i en ad gangen, indtil blandingen tykrier.

Pisk æggehviderne stive i en stor, ren og tør skål. Pisk sukkeret i en spiseskefuld ad gangen.

Vend lidt af æggehvideblandingen i den smeltede chokolade, vend dernæst chokoladeblandingen sammen med resten af de piskede æggehvider, indtil det er jævnt blandet.
Fordel souffleblandingen mellem de klargjorte ramekiner, Lad en finger løbe langs kanten på indersiden af ramekinen, så der dannes en lille fure mellem kant og dej, der vil gøre det nemmere for souffleen at hæve jævnt.

Kom ramekinerne på en bageplade og bag dem midt i ovnen i 12-14 minutter, indtil de er hævet godt og lige akkurat blævrende i midten.

Lav imens saucen.
Kør hindbærrene i en foodprocessor og hæld dem gennem en si ned i en lille gryde.
Tilsæt flormelis, vin og Grand Marnier. Lad det simre i 5 minutter under jævnlig omrøring, indtil det er kogt lidt ind.
Drys souffleerne med flormelis og server straks med den varme sauce.


Bemærkninger:
Det er en stor portion. Vi lavede halvdelen, og det var rigeligt til 4 personer.