Fastelavnsboller af vandbakkelse med kaffeskum

Brød og kager under temaet Uden tema

Ingredienser:
Luftige vandbakkelser med en knasende sprød top, som opstår ved at lægge en rund cookiedej på toppen af den ubagte vandbakkelse, hvorefter den smyger sig kærligt om kagen, mens den bages. I Frankrig kaldes de små kager for ”choux au craquelin”, hvor de findes i et hav af varianter med forskelligt fyld.

Ca. 12 stk.
Vandbakkelser:
1½ dl vand
60 g smør
85 g hvedemel
8 g rent kakaopulver
2 tsk. sukker
1 knsp. salt
2 æg

Sprød kiksetop:
75 g hvedemel
75 g sukker
8 g rent kakaopulver
¼ tsk. salt
60 g smør

Kaffeskum:
2 blade husblas
125 g mælkechokolade
5 dl piskefløde
1½ spsk. instant kaffepulver


Forklaring:
Kom vand og smør i en gryde, og varm det op, til det når kogepunktet. Tilsæt hvedemel, kakao, sukker og salt, og rør godt rundt, indtil dejen slipper grydens kanter. Tag gryden fra varmen, og lad dejen køle af i 5-7 minutter. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kraftigt med et piskeris, til dejen samler sig.

Hæld dejen i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt den ud i runde toppe med en diameter på ca. 5 cm på en bageplade med bagepapir.


Sprød kiksetop

Ælt alle ingredienser godt sammen med fingrene. Rul dejen tyndt ud, og stik den ud i små cirkler med samme diameter som vandbakkelserne.

Placer forsigtigt en dejcirkel oven på hver ubagt vandbakkelse på bagepladen. Tænd ovnen på 180°, og bag vandbakkelserne i ovnen i 35-40 minutter. Åbn IKKE ovnlågen under bagningen, da vandbakkelserne så vil falde sammen. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle helt af på en rist.
Kaffeskum

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Varm fløde og kaffepulver op til kogepunktet i en gryde, tag straks gryden fra varmen, og hæld kaffefløden over chokoladen. Rør, til chokoladen er smeltet. Vrid husblas fri for vand, og opløs den direkte i den varme creme under omrøring.

Hæld kaffecremen i en ren skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 3 timer – gerne natten over.

Pynt

Pisk den kolde kaffecreme luftig med en elpisker, og fyld den i en sprøjtepose med stor stjernetylle. Skær toppen af de afkølede vandbakkelser. Sprøjt kaffeskummet på bundene i et højt lag. Sæt toppen på igen, og pynt med spiseligt guldstøv.


Bemærkninger:
Mængden af kaffeskum er rigelig til de 12 vandbakkelser, mens halvdelen er lige lidt nok.