Fyldte pastaskaller

Småretter under temaet Italien

Ingredienser:
Conchiglioni Ripieni

2 personer

150 g tørret conchiglioni (10 pastaskaller )
1/2 løg, hakket fint
2 spsk olivenolie
250 g hakket svinekød (eller oksekød eller lammekød, hvis du foretrækker det)
250 g bechamel- sauce (du kan bruge færdiglavet )
400 g hakkede tomater fra dåse
8 basilikumblade
50 g friskrevet parmesan
Salt og friskkværnet sort peber


Forklaring:
Blancher pastaen i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra, læg pastaen ud på et rent viskestykke og lad den køle af

Svits løget gyldenbrunt på en stor pande i 2 spsk. af olivenolien. Tilsæt det hakkede kød og bland det godt, så kødet smuldrer. Steg under jævnlig omrøring i 15 minutter, indtil kødet er brunet. Tag det af varmen, og lad det køle af
Så snart kødet er kølet af, hæld da halvdelen af bechamelsaucen på panden og bland det godt sammen med kødet.

Hæld tomaterne i en lille kasserolle og varm dem igennem. Når det bobler, tilsæt da resten af olivenolien og basilikum og krydr med salt og peber. Lad det ikke koge i mere end 3 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader.
Hæld tomatsaucen i et ildfast fad (det forhindrer pastaskallerne i at sætte sig fast).

Brug en spiseske til at fylde conchiglionierne med kødblandingen og kom dem forsigtigt ned i fadet. Sørg for, at skallerne ikke ligger for tæt. Når fadet er fyldt, stænk da pastaen med resten af bechamelsaucen og dæk fadet til med stanniol.

Bag det i ovnen i 20 minutter. Fjern stanniolen, drys med parmesan og lad det bage i ovnen i yderligere 5-10 minutter, eller indtil osten er gylden.

Server retten med det samme ved med en ske at øse noget af tomatsaucen op i midten af tallerkenerne og derefter arrangere pasta-skallerne oven på.


Bemærkninger:
Kan også serveres som en del af italiensk tapas.