Indbagt laks og cremet porre

Småretter under temaet Italien

Ingredienser:
Fagottini di Salmone e Porri

2 personer

2 porrer, trimmet og hakket
2 klatter smør, plus ekstra til smøring
100 g mascarpone
6 plader filodej (20 x 20 cm) eller 2 lag bagepapir
30 g usaltet smør, smeltet
2 laksefileter uden skind, ca. 100 g hver
Salt og friskkværnet sort peber


Forklaring:
Svits porrerne på en stor pande med 3 spsk vand og smørklatterne i ca. 10 minutter. Krydr med salt og peber og rør af og til rundt. Kom det fra panden over i en skål og lad det stå og køle af.

Forvarm ovnen til 200 grader.
Så snart porrerne er kølet af, bland dem da med mascarponen. Saml dejpakkerne ved at pensle en plade filodej med smeltet smør og læg derefter 2 yderligere lag af dej oven på, hvor der pensles med smeltet smør mellem hvert lag. Læg en laksefilet i midten af dejen, krydr med salt og peber og kom dernæst med en ske halvdelen af porreblandingen oven på hver filet. Fold dejenderne hen over fyldet og tryk siderne sammen for at lukke dejen tæt omkring fyldet. Pensl begge pakker med smeltet smør.
Sæt filopakkerne på en let smurt bageplade og bag dem i midten af ovnen i 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Server den indbagte laks og porre med din yndlingssalat, eller som en del af italiensk tapas


Bemærkninger:
Det kan udmærket lade sig gøre at bruge bagepapir i stedet for filodej. Brug 2 lag papir, og så meget, at det kan samles over fisken og bindes sammen med en snor.