125 g valnødder – groft hakket (eller en blanding af nødder, f.eks. pistacienødder, mandler og valnødder) ½ tsk. kanel ½ tsk. kardemomme 1 spsk. sukker
Sirup: 175 g sukker 100 ml vand Skallen af en halv appelsin 1 tsk. citronsaft
Forklaring: Nødderne hakkes groft og kommes i en skål sammen med kanel, kardemomme og sukker.
Varm ovnen op til 170 ℃. Smelt smørret i en gryde. Pensl et fad med smør. Læg nu et lag af fillodej i fadet – pensel det med smør, læg endnu et lag og pensl det, drys med nødderne, og gentag med 2 lag penslet fillodej og et drys nødder, indtil det hele er brugt. Slut af med penslet fillodej.
Med en skarp kniv skæres baklavaerne ud i fadet, og bages derefter i ca. 40 min. til de er gyldne.
Sirup Kom sukker og vand i en lille gryde. Varm det op, mens der røres, til sukkeret er smeltet. Herefter tilsættes citronsaft og appelsinskal. Kog blandingen til den er sirupagtig. Prøv undervejs med en ske. Lad den køle lidt af
Når baklavaerne er bagt, pilles appelsinskallen op af siruppen og den hældes over baklavaerne. Drys evt. med fint hakkede pistacienødder. Lad den køle af.
Bemærkninger: Der er her brugt et fad på 18x24 cm og 14 lag fillodej.