Sprød æbletærte fra Normandiet

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
3-6* gode æbler, Cox Orange el. Belle de Boskop
200 g butterdej
150 g flormelis
100 g smør
4 cl Calvados
bagepapir

• afhængig af æblernes størrelse


Forklaring:
Butterdejen rulles ud, og der udskæres/udstikkes 4 cirkler á ca. 12 cm i diameter. De 4 cirkler kommes på bagepapir.

Æblerne skrælles og befries for kernehus. Skæres i meget tynde både. Disse både
lægges som en roset på butterdejscirklerne. Flormelis strøs over, og 25 g smør skåret i
tynde skiver kommes over hver tærte.

Tærterne bages i 15 min i en forvarmet ovn ved 230°, indtil æblerne er smukt
gyldne og let karamelliserede. Calvados stænkes over lige før servering.

Med en lille kugle vanilleparfait er denne dessert et favntag med dessertkøkkenets essens.



Bemærkninger: