Pommes Anna

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
Kartofler
Olivenolie
Løg
Hvidløg



Forklaring:
Stil ovnen på 200° C. Smør en dyb 20 cm rund bageform eller et ovnfast fad med olivenolie.

Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver mede n skarp kniv eller på et madolinjern. Læg kartoffelskiverne på køkkenrulle og dub dem tørre. Begynd i midten af fadet og dæk bunden med kartoffelskiver, pensl med olivenolie og kom finthakket løg og hvidløg på; Drys generøst med salt og peber.

Gentag lagene så længe du har lyst. Slut med kartofler penslet med olivenolie. Klip en cirkel bagepapir i samme størrelse som fadet og læg den over. Bag kartoflerne i ca. 1 time, eller til kartoflerne er møre og gyldne, og man nemt kan stikke en knivspids ind i midten. Tag gratinen ud af ovnen og lad den hvile i 5 min; hæld så evt. overflødigt oliven olie væk. Kør en kniv langs kanten for at løsne gratinen og vend den ud på et serveringsfad, eller skær den i portionsstykker.


Bemærkninger: