Forklaring: Salt og sukker blandes - og tag ⅓ af blandingen fra. Kom resten i en bøtte og lav 6 fordybninger med bagsiden af en ske. Slå æggene forsigtigt ud i en skål - fisk blommerne op, en ad gangen, med fingrene og lad den overskydende æggehvide løbe af. Læg æggeblommerne til rette i de små fordybninger og drys med resten af salt/sukker blandingen. Kom et tætsluttende låg på, sæt bøtten på køl - og glem alt om den i 4 dage. Efter 4 dage fiskes blommerne forsigtigt op. Saltblandingen har trukket en masse væske ud af æggeblommerne - som nu har konsistens som soltørrede abrikoser uden skind. Æggeblommerne skylles forsigtigt fri for salt under den kolde hane (brug evt. tommelfingerneglen til at skrabe lidt i overfladen med) og duppes helt tørre i køkkenpapir. Læg dem på en bageplade, belagt med bagepapir - som er smurt med lidt olie. De skal nu tørres i ovnen i 1½-2 timer på ca. 65°C. Brug et stegetermometer til at få temperaturen på plads. Herefter er de færdige og holde sig i flere uger i køleskab.