Poulard Henri IV

Hovedret under temaet Frankrig

Ingredienser:
Fars:
150 gr smør
1 bundt persille
Citronsaft
Estragon
2 skalotteløg
1 æggeblomme
50 gr fromage frais
50 gr champignon
100 gr god bacon i meget små tern

Kyllingen:
1 stk. poulard eller god kylling på ca. 2 kg
4 kviste timian
2 kviste rosmarin
2 skalotteløg
1 sellerikvist
1 porre
2 gulerødder
2 laurbærblad
20 fed upillede hvidløg
Salt og peber


Forklaring:
Kom alle ingredienser til farsen i en blender og kør det hele godt igennem. Smag til med salt og peber.

Gør poularden i stand og skær hals og vinger fra. Lad farsen glide ind mellem skind og kød på både brystet og lårene. Gør det forsigtigt med fingrene, så skindet ikke går i stykker. Fyld kviste af timian og 4 fed hvidløg i poularden og bind den op.
Varm lidt olie i en gryde og brun poularden langsomt på alle sider. Sæt gryden i ovnen ved 200 grader i 35 minutter. Efter 35 minutter kommes de resterende hvidløg samt de øvrige grønsager samt hals og vinger i gryden. Vend poularden om og steg videre i endnu 35 minutter. Tjek med en nål i lårene. Hvis skyen er klar i farven, er poularden færdig. Den skal være gennemstegt men saftig.


Bemærkninger: