Sommerdessert med ferskner, citroncreme og hjemmelavede makroner

Dessert under temaet Sommer

Ingredienser:

(4 personer)

Fersken:
200 gr fersken
50 gr brun farin
½ vaniljestang
1 dl vand
Skal af ½ citron
Timian
Salt

Citroncreme:
1 dl. mælk
10 gr glukose
3 tsk citronskal
170 gr hvid chokolade
2 blade husblas
2 dl. fløde

Makronbunde:
50 gr kransekagemasse
70 gr sukker
20 gr æggehvider
3 g maizena

Krokan:
75 gr mandler
200 gr sukker
1 knsp salt

Forklaring:

Fersken:
Rens fersken og skær i mindre stykker på ca. 3-4 cm. Kom stykkerne i en pande sammen med brun farin, vand, salt, citronskal og vanilje. Bages indtil fersken er mør og køles derefter af.

Citroncreme:
Læg husblas i en skål med koldt vand i 5 min. Varm mælken med citronskal til 80-90 grader. Tryk vandet ud af husblasen og tilsæt den i mælken. Sigt blandingen og tilføj chokoladen. Bland godt og tilsæt derefter den kolde fløde. Hæld cremen op i en passende portions-skål og lad afkøle i et par timer (lav eventuelt cremen dagen i forvejen)

Makronbunde:
Kransekage og sukker køres sammen. Æggehviderne tilsættes lidt efter lidt og til sidst tilsættes maizenaen. Fordel dejen i 2-3 mindre bunde på bagepapir og bag ved 160 grader i 35 min.

Krokan:
Smelt sukker til karamel i en lille gryde. Tilsæt salt og mandelstykker, tag gryden af varmen og rør det hurtigt sammen. Hæld massen ud på et skærebræt beklædt med bagepapir, og lad det køle helt af. Hak krokanten i små stykker.

Anret citroncremen på en tallerken med de bagte ferskenstykker og drys med krokan og stykker af makronbund.

Bemærkninger: