150 gr quinoa 2 spsk blandede hakkede krydderurter ½ skrællet, hakket agurk uden kerner 2 hakkede tomater ½ grøn peberfrugt 2 forårsløg i tynde skiver Radiser Ristede solsikkefrø 1 tepose med mynte Citronsaft Olivenolie
Forklaring:
1/ Tag en mellemstor gryde og bring vand med teposen i kog, og tilsæt quinoa. Læg låg på gryden, reducer til lav varme og lad det simre i 15 minutter. Fjern teposen, hæld vandet fra quinoaen, hæld den i en skål og lad den køle af. 2/ Pisk citronsaft, olivenolie, krydderurter, salt og peber sammen i en lille skål. 3/ Hæld dressingen over den afkølede quinoa. 4/ Tilsæt øvrige ingredienser og bland forsigtigt. Smages til med krydderier, salt og peber. 5/ Tildækkes og sættes på køl i 30 til 60 min., så smagen trækker frem.
Pyntes eventuelt med grøn eller rød skovsyre.
Her er quinoa-salaten brugt som tilbehør til den peruvianske ret lomo.