Quinoa-salat

Tilbehør under temaet Peru

Ingredienser:

4 portioner:

150 gr quinoa
2 spsk blandede hakkede krydderurter
½ skrællet, hakket agurk uden kerner
2 hakkede tomater
½ grøn peberfrugt
2 forårsløg i tynde skiver
Radiser
Ristede solsikkefrø
1 tepose med mynte
Citronsaft
Olivenolie

Forklaring:

1/ Tag en mellemstor gryde og bring vand med teposen i kog, og tilsæt quinoa. Læg låg på gryden,
reducer til lav varme og lad det simre i 15 minutter. Fjern teposen, hæld vandet fra quinoaen, hæld
den i en skål og lad den køle af.
2/ Pisk citronsaft, olivenolie, krydderurter, salt og peber sammen i en lille skål.
3/ Hæld dressingen over den afkølede quinoa.
4/ Tilsæt øvrige ingredienser og bland forsigtigt. Smages til med krydderier, salt og peber.
5/ Tildækkes og sættes på køl i 30 til 60 min., så smagen trækker frem.

Pyntes eventuelt med grøn eller rød skovsyre.

Her er quinoa-salaten brugt som tilbehør til den peruvianske ret lomo.

Bemærkninger: