500 gr mørt skært oksekød 2 mellemstore rødløg 1 ds. hakkede tomater – drænet 1-2 jalapeno pebre skåret i strimler ½ dl frisk koriander 2 store søde kartofler ½-1 tsk. paprika Rapsolie til stegning
Marinade til kødet: 1 spsk knust hvidløg ½ tsk. salt 1-2 tsk. spidskommen ½ tsk. stødt sort peber 2 spsk riseddike 2 spsk soyasauce 2 spsk rapsolie
Dressing til søde kartofler: 2 orange chili, en lille håndfuld kiks, 1½ dl mælk, 3 fed hvidløg, lidt koriander blendes godt og smages til med salt og peber.
Forklaring: 1/ Bland det knuste hvidløg og salt til en pasta. Pisk det sammen med riseddike, soyasauce, rapsolie, spidskommen og kværnet sort peber. 2/ Læg kødet i én skål og løg i en anden skål. Fordel marinaden mellem de to skåle og stil dem i køleskabet i mindst 1 time, 3/ Skræl de søde kartofler og del dem i tynde skiver. Drys med paprika og steg dem på en pande i lidt olie. 4/ Hæld lidt olie i en wok og varm den op til mellemvarme. Når olien er varm, tilsættes kødet sammen med marinaden og brunes. Tilsæt tomater og lad det simre et par minutter. 5/ Hæld jalapenos, koriander og løg med marinaden op i woken til kødet under omrøring. Vend det indtil det er godt blandet sammen, lad det simre i 5 min mere. 6/ Server kødet med quinoa salat, lidt af de stegte kartofler og en lille portion af dressingen til at dyppe kartoflerne i.