Lomo

Hovedret under temaet Peru

Ingredienser:

4 portioner som hovedret:

500 gr mørt skært oksekød
2 mellemstore rødløg
1 ds. hakkede tomater – drænet
1-2 jalapeno pebre skåret i strimler
½ dl frisk koriander
2 store søde kartofler
½-1 tsk. paprika
Rapsolie til stegning

Marinade til kødet:
1 spsk knust hvidløg
½ tsk. salt
1-2 tsk. spidskommen
½ tsk. stødt sort peber
2 spsk riseddike
2 spsk soyasauce
2 spsk rapsolie

Dressing til søde kartofler:
2 orange chili, en lille håndfuld kiks, 1½ dl mælk, 3 fed hvidløg, lidt koriander blendes godt og smages til med salt og peber.

Forklaring:
1/ Bland det knuste hvidløg og salt til en pasta. Pisk det sammen med riseddike, soyasauce, rapsolie,
spidskommen og kværnet sort peber.
2/ Læg kødet i én skål og løg i en anden skål. Fordel marinaden mellem de to skåle og stil dem i
køleskabet i mindst 1 time,
3/ Skræl de søde kartofler og del dem i tynde skiver. Drys med paprika og steg dem på en pande i lidt
olie.
4/ Hæld lidt olie i en wok og varm den op til mellemvarme. Når olien er varm, tilsættes kødet sammen
med marinaden og brunes. Tilsæt tomater og lad det simre et par minutter.
5/ Hæld jalapenos, koriander og løg med marinaden op i woken til kødet under omrøring. Vend det
indtil det er godt blandet sammen, lad det simre i 5 min mere.
6/ Server kødet med quinoa salat, lidt af de stegte kartofler og en lille portion af dressingen til at dyppe
kartoflerne i.


Bemærkninger: