Rimmet laks med æble-sellericreme

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
400 g laks med skind
25 g salt
20 g sukker

Æble-sellericreme
2 stilke blegselleri
1 æble
1 dl creme fraiche 38 %
Sherryeddike
Salt & peber

Pynt
salatblade, f. eks. hjertesalat
dild


Forklaring:
Rimmet laks
Frys laksen i mindst 1 døgn.
Tø laksen op.
Rens laksefileten for fedt og urenheder. Skær eventuelle ”grimme” ender fra.
Læg laksen i et fad med kødsiden opad. Bland salt og sukker sammen i en skål og smør blandingen på oversiden af laksen.
Dæk laksen til og sæt den i køleskab i 1-2 døgn. Vend laksen efter halvdelen af tiden, så den får kødsiden nedad i salt-sukkerblandingen.
Salt og sukker ”smelter” og marinerer laksen.
Pak laksen ind i plastfilm efter de to døgn, og læg den i fryseren, indtil den skal serveres (minimum 12 timer for at dræbe alle bakterier).

Æble-sellericreme
Hak selleri og æble fint og rør sammen med cremefraichen.
Smag til med sherryeddike, salt og peber.

Servering
Skær laksen i tynde skiver.
Læg æble-sellericreme på lidt salat.
Arrangér skiverne oven på cremen og pynt med frisk dild.


Bemærkninger: