Forklaring: Rimmet laks Frys laksen i mindst 1 døgn. Tø laksen op. Rens laksefileten for fedt og urenheder. Skær eventuelle ”grimme” ender fra. Læg laksen i et fad med kødsiden opad. Bland salt og sukker sammen i en skål og smør blandingen på oversiden af laksen. Dæk laksen til og sæt den i køleskab i 1-2 døgn. Vend laksen efter halvdelen af tiden, så den får kødsiden nedad i salt-sukkerblandingen. Salt og sukker ”smelter” og marinerer laksen. Pak laksen ind i plastfilm efter de to døgn, og læg den i fryseren, indtil den skal serveres (minimum 12 timer for at dræbe alle bakterier).
Æble-sellericreme Hak selleri og æble fint og rør sammen med cremefraichen. Smag til med sherryeddike, salt og peber.
Servering Skær laksen i tynde skiver. Læg æble-sellericreme på lidt salat. Arrangér skiverne oven på cremen og pynt med frisk dild.