Kammuslinger med hindbær-vaniljesirup

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
8 personer
16 store kammuslinger
Lidt rapsolie til at stege i
Flagesalt og friskkværnet peber
1 dl god olivenolie
Lidt mangoldsalat (eller anden spæd salat)
100 g friske hindbær
Frisk dild

Hindbær-vaniljesirup
1 polynesisk vaniljestang
100 g sukker
100 g frosne hindbær
1 dl vand


Forklaring:
Hindbær-vaniljesirup: Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med sukkeret så de skilles ad.

Kom det hjemmelavede vaniljesukker, den tomme vaniljestang, hindbær og vand op i en lille kasserolle og kog det i 5 minutter uden låg ved middelvarme. Tag herefter gryden af varmen.

Hæld det hele gennem en sigte, skum af og stil siruppen i køleskabet, til den er iskold.

Kammuslinger og anretning: Rist kammuslingerne i lidt rapsolie på en rygende varm pande i ca. 1 minut på hver side, til overfladen karamelliserer. Krydr med flagesalt og peber.

Dryp olivenolie i bunden af otte asietter og prik/dryp hindbær-vaniljesirup i. Anret de nystegte kammuslinger i ’tårne’ a to styk pr. tallerken.

Pynt med spæd salat, friske hindbær og dild. Server straks – gerne med hjemmebagt brød til.


Bemærkninger: