Ingredienser: 200 gram torskefilet i meget små tern 1 dl. mælk 1 dl. fiskebouillon 2 spsk smør 1 spsk hvedemel 3 fed hvidløg 1 skalotteløg 2 spsk hakket persille 2 æg Rasp Smagsneutral olie til friturestegning
Forklaring: Lad torskefiletten trække i godt med salt i 2-3 timer på køl. Skyl det grundigt. Det finthakkede løg og hvidløg klares i smørret. Tilsæt melet og bag en sovs op af halvt mælk og halvt fiskebouillon. Sovsen skal være tyk, hvorefter fisken og persillen tilsættes. Bland grundigt. Afkøles - gerne natten over. Form små kugler eller lidt aflang som en prop. Vend i æg og rasp (gentages). Lad dem hvile på køl i 20 minutter, så paneringen sætter sig. Fritér i 180 grader varm olie, til de er gyldne og sprøde.
Serveres som en snack/appetizer - eventuelt sammen med en god aioli eller anden kryddermayo.