Torskesnacks

Startere under temaet Nytår

Ingredienser:
200 gram torskefilet i meget små tern
1 dl. mælk
1 dl. fiskebouillon
2 spsk smør
1 spsk hvedemel
3 fed hvidløg
1 skalotteløg
2 spsk hakket persille
2 æg
Rasp
Smagsneutral olie til friturestegning
Forklaring:
Lad torskefiletten trække i godt med salt i 2-3 timer på køl. Skyl det grundigt. Det finthakkede løg og hvidløg klares i smørret. Tilsæt melet og bag en sovs op af halvt mælk og halvt fiskebouillon. Sovsen skal være tyk, hvorefter fisken og persillen tilsættes. Bland grundigt. Afkøles - gerne natten over. Form små kugler eller lidt aflang som en prop. Vend i æg og rasp (gentages). Lad dem hvile på køl i 20 minutter, så paneringen sætter sig. Fritér i 180 grader varm olie, til de er gyldne og sprøde.

Serveres som en snack/appetizer - eventuelt sammen med en god aioli eller anden kryddermayo.


Bemærkninger: