Bagt torsk med jordskokkepuré, jordskokkechips og brunet smør
Forret under temaet Nytår
Ingredienser: 400 gr torskefilet 1 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber
Jordskokkechips: 2 jordskokker olivenolie til pensling salt
Jordskokkepuré: 400 gram jordskokker ½ dl. piskefløde 25 gr smør saft og skal af 1 usprøjtet citron salt og friskkværnet peber
50 gram smør til brunet smør
Rød skovsyre til pynt
Forklaring: Tænd ovnen på 180 grader. Skær torsken i 8 lige store stykker, pensl dem med olie og krydr med salt og peber. Bag torsken i ovnen i ca. 15 minutter. Den er færdig, når den skiller i fine flager, når man trykker let på dem.
Skær de to jordskokker i meget fine skiver - eventuelt på et mandolinjern - læg dem på bagepapir, pensl dem med olivenolien og drys med salt. Bages i ovnen ved 180 grader til de er fint lysebrune.
Jordskokkerne til puré skrubbes rene, skæres i mindre stykker og koges i usaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra og blend jordskokkerne med en stavblender til en ensartet puré og hæld den tilbage i gryden. Rør fløde og smør i puréen og smag til med salt, peber, citronsaft og fintrevet citronskal.
Smelt smørret i en gryde og lad det varme, til det er nøddebrunt.
Anret lidt jordskokkepuré på en tallerken, læg torsken ovenpå, og pynt med jordskokkechips. Top med den røde skovsyre og dryp med brunet smør.