Helstegt dyrekølle med saltbagte kartofler og sellerisalat

Hovedret under temaet Uden tema

Ingredienser:
1 stor dyrekølle
5 store upillede fed hvidløg
10 stilke timian
Olivenolie, salt og peber

700 gr små kartofler
1 kg. salt (køb bare den billige)

50 gr valnødder
1 spsk citronsaft
1 dl. piskefløde
400 gr selleri
1 bundt persille
salt og peber



Forklaring:
Tænd ovnen på 250 grader varmluft og læg køllen i en bradepande. Pensl med olie og krydr med salt og peber på begge sider. Læg hele hvidløgsfed og timianstilke under køllen. Brun køllen i 15 minutter og skru ovnen ned til 150 grader. Hæld vand og/eller fond og rødvin i bradepanden. Lad køllen stege til en kernetemperatur (hvor kødet er tykkest) på 58 grader. Lad køllen trække i 15 minutter.

Hæld halvdelen af saltet i et ildfast fad. Stik de vaskede og tørrede kartofler ned i saltet og hæld resten af saltet over dem. Kartoflerne behøver ikke være helt dækkede af salt. Bag nu saltkartoflerne i en 220 grader varm ovn i ca. 45 minutter. Efter bagning, tag kartoflerne op af saltet og børst dem let fri for den sidste rest salt. Du skal ikke være nervøs for at kartoflerne er vildt saltede at spise, for det er de ikke.

Rist valnødderne i ovnen i ca 10 minutter eller på en pande og hak dem groft. Rør citronsaft i fløden i en skål, og lad den tykne. Riv sellerien groft, hak persillen og vend det i fløden. Smag til med salt og peber. Anret salaten i en skål og drys med valnødderne.
Bemærkninger: