Ingredienser: 350 g mørksej – en tyk filet uden ben 9 g salt 9 g sukker revet citronskal
krydderurter – f.eks. dild, karse, kørvel og brøndkarse 2 spsk. creme fraiche 2 spsk. mayonnaise 1 tsk. sennep citronsaft salt og peber
Forklaring: Fisken gøres i stand og drysses med blandingen af salt og sukker, samt citronskal, kommes i en pose og trækker i 1-2 dage i køleskab.
Krydderurterne hakkes, blandes med creme fraiche og mayonnaise og smages til med sennep, citronsaft og salt og peber.
Ved servering kommes lidt urtecreme i bunden af tallerkenen, fisken skæres i tynde skiver, der lægges oven på cremen. Der pyntes f.eks. med rejer, ørredrogn og brøndkarse.
Bemærkninger: Når fisk skal rimmes bruges ca. 5 % af fiskens vægt, fordelt på halvt sukker og halvt salt.