Rimmet mørk sej med urtecreme

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
350 g mørksej – en tyk filet uden ben
9 g salt
9 g sukker
revet citronskal

krydderurter – f.eks. dild, karse, kørvel og brøndkarse
2 spsk. creme fraiche
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. sennep
citronsaft
salt og peber


Forklaring:
Fisken gøres i stand og drysses med blandingen af salt og sukker, samt citronskal, kommes i en pose og trækker i 1-2 dage i køleskab.

Krydderurterne hakkes, blandes med creme fraiche og mayonnaise og smages til med sennep, citronsaft og salt og peber.

Ved servering kommes lidt urtecreme i bunden af tallerkenen, fisken skæres i tynde skiver, der lægges oven på cremen. Der pyntes f.eks. med rejer, ørredrogn og brøndkarse.


Bemærkninger:
Når fisk skal rimmes bruges ca. 5 % af fiskens vægt, fordelt på halvt sukker og halvt salt.