Syltede appelsinskaller

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
2 økologiske appelsiner
1⁄2 l vand (til første kogning)
2 dl vand (til sukkerlage)
4 spsk. sukker (til sukkerlage)
ekstra sukker (til at rulle appelsinskallerne i)


Forklaring:
Skræl appelsinen, så du får 4 appelsinskaller. Skrab det hvide ud af appelsinen med en ske. Vær lidt forsigtig, så skallerne ikke går i stykker.

Skær de nu tynde appelsinskaller i strimler, og bring dem i kog i den første portion vand. Lad dem koge et par minutter, og hæld vandet fra. Lad appelsinskallerne blive i gryden.

Hæld den anden portion vand op i gryden til skallerne, og tilsæt også sukkeret. Giv det et opkog, og lad det derefter simre i en halv time. Sluk for blusset, og lad det stå, til massen er kølet helt af.

Appelsinskallerne kan gemmes i køleskab i et glas sammen med sukkerlagen.


Bemærkninger:
Tag dem op af sukkerlagen og brug dem som de er, eller rul dem i sukker.
De syltede appelsinskaller kan også bruges til konfekt eller julesmåkager, ligesom de kan dyppes i chokolade og serveres som konfekt i sig selv.

Her brugt sammen med Ris ala mande med appelsinsauce og brændte mandler.