Sauterede rodfrugter med sesamfrø

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
200 g knoldselleri
200 g pastinak
200 g gulerødder
4 spsk. sesamfrø
4 spsk. nigellafrø (jomfru i det grønne)
koldpresset jomfruolivenolie
1 økologisk limefrugt, saft og skal af
1-2 spsk. ahornsirup eller akaciehonning
flagesalt


Forklaring:
Skræl og skær rodfrugterne i stave. Steg sesamfrø og nigellafrø i olie på en pande i et par minutter.

Tilsæt rodfrugterne og steg det igennem i 4-5 minutter. Tilsæt limesaft og -skal samt ahornsirup. Steg det hele et par minutter til, og smag til med salt.

Servér rodfrugterne sammen med andre gode grøntsagsretter, kød, fisk eller skaldyr.


Bemærkninger:
Her serveret sammen med andebryst marineret i krydderier og citrusfrugter.

Kræmmerhusene er lavet af bagepapir (Youtube giver mange anvisninger på, hvordan de kan laves).