Sprød rosenkålsalat med bacon, parmesan og appelsindressing

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
Ca. 250 g rosenkål
75 g hasselnødder
150 g sprødstegt bacon
50 g groftrevet parmesan

Dressing
Saft af ½ appelsin
Saft af ½ citron
3 spsk. æbleeddike
5-6 spsk. olivenolie
Salt/peber


Forklaring:
Pisk dressingen sammen - den skal blive en smule tyk. Smag til.
Snit rosenkålene på et mandolinjern eller snit dem tyndt med en kniv. Start med toppen og slut af et stykke før bunden af kålet.
Rist hasselnødderne på en tør pande. Hak dem mellemfint.
Bland rosenkål, hasselnødder, bacon og parmesan.
Kom dressingen i salaten og bland godt.
Server straks.


Bemærkninger:
Smager ret godt til de fede juleretter. And, flæskesteg, frikadeller m.fl.
Her sammen med andebryst marineret i krydderier og citrusfrugter.