Sprød rosenkålsalat med bacon, parmesan og appelsindressing
Tilbehør under temaet Uden tema
Ingredienser: Ca. 250 g rosenkål 75 g hasselnødder 150 g sprødstegt bacon 50 g groftrevet parmesan
Dressing Saft af ½ appelsin Saft af ½ citron 3 spsk. æbleeddike 5-6 spsk. olivenolie Salt/peber
Forklaring: Pisk dressingen sammen - den skal blive en smule tyk. Smag til. Snit rosenkålene på et mandolinjern eller snit dem tyndt med en kniv. Start med toppen og slut af et stykke før bunden af kålet. Rist hasselnødderne på en tør pande. Hak dem mellemfint. Bland rosenkål, hasselnødder, bacon og parmesan. Kom dressingen i salaten og bland godt. Server straks.
Bemærkninger: Smager ret godt til de fede juleretter. And, flæskesteg, frikadeller m.fl. Her sammen med andebryst marineret i krydderier og citrusfrugter.