Andebryst marineret i krydderier og citrusfrugter

Hovedret under temaet Uden tema

Ingredienser:
3 andebryster
skal af 1 usprøjtet appelsin
skal af 1 usprøjtet citron
50 g salt
5 g sorte peberkorn
5 g enebær
2 g kardemomme
4 fed hvidløg
1 glas hvidvin


Forklaring:
Stød krydderierne i en morter sammen med salt, peber, citrusskal og hvidløg. Når det hele er mast grundigt sammen, masser da andebrysterne med denne masse, både på skind- og kødsiden. Lad andebrysterne trække med krydderimassen i 1-2 dage. Nogle timer før servering tilsættes hvidvinen, som marinerer sammen med krydderierne.
Tag brysterne op af vinen og brun dem af på en pande. Kom brysterne i et ildfast fad sammen med krydderierne og hvidvinen, og sæt dem i ovnen i ca. 30 min.
Skær brysterne i skiver og server dem


Bemærkninger:
Her er andebrysterne serveret med sauterede rodfrugter med sesamfrø, serveret i kræmmerhuse og sprød rosenkålsalat med bacon, parmesan og appelsindressing.