Brændte mandler

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
200 g mandler
200 g sukker
0,75 dl vand


Forklaring:
Kom det hele i en pande, eller bredbundet gryde.
Varm op ved middelhøj/høj varme indtil sukkeret og vandet bliver til sirup.
Fortsæt med at koge indtil alt vandet er kogt fra siruppen og det bliver til sukker igen.

Når sukkeret begynder at smelte så skru lidt ned for varmen så sukkeret og mandlerne ikke brænder så nemt på.
Bliv ved med at varme sukker og mandler indtil sukkeret smelter og bliver mere og mere brunt.
Vend mandlerne hele tiden med paletkniven. Vend dem så du hele tiden tager de mandler der ligger i bunden af panden og kommer dem øverst.
Det kan ikke gøres for meget. En kort pause i vendingen og det hele kan være ødelagt. Smelter sukkeret for meget så kan det ikke hænge fast på mandlerne.

Så snart næsten alle mandlerne har et tyndt lag brunt sukker på sig, så kom mandlerne over på noget der kan tåle varmen.
Brug paletkniven, grydeskeen eller hvad du nu har brugt, til at sørge for at der ikke er nogle store klumper af mandler og sukker. Bliver de først kolde, så er de umuligt at skille ad.


Bemærkninger:
Mandlerne kan spises som de er, men smager godt som tilbehør til mange desserter. Her sammen med Ris ala mande med orangesauce.