Forklaring: Dyreryg og kartofler: Skær senerne fra dyreryggen. Skær evt. underryggen fra (mørbrad) og gem den til senere brug. Bland marinaden og læg ryggen heri, så den kan trække ca. 1 døgn. Brun dyreryggen ved 250 grader i ca. 10 minutter. Hæld derefter marinaden over, dæmp temperaturen til 170 grader, og lad den stege videre i ca. 20-30 minutter (afhængig af vægt). Stegen skal trække i 20 minutter, inden den kan serveres. Aspargeskartoflerne koges, pilles og vendes kort i smør og persille inden servering.
Tranebærsauce Pærer og løg skæres i store tern og svitses i smør og kanel. Tranebærrene og rødvinen tilsættes, og det hele skal nu koge lidt ind. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det koge i 5 minutter. Det hele blendes og sigtes, og smages til med salt og peber. Rør en klat smør i saucen lige inden serveringen.
Bemærkninger: Serveres sammen med Grønkålssalat og Rosenkål på selleri med avocadocreme