Cuba: Kokosis med ananas

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
6 pasteuriserede æggeblommer
2,5 dl. sukker
3,5 dl. kokosmælk
2,5 dl. sødmælk
2,5 dl. piskefløde
50 gr kokos
1 knivspids salt
2-3 spsk. kokoslikør, f. eks. Malibu
1 god ananas

Forklaring:
Rør æggeblommer og sukker til det er lyst og skummende og sæt det til side.

I en gryde eller tykbundet pande varmes kokosmælk og sødmælk op til lige under kogepunktet og hældes derefter lidt ad gangen i æggesnapsen. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm forsigtigt op til cremen begynder at tykne, men uden at koge! Lad kokoscremen køle ned i ca. 5 min. og tilsæt så piskefløde, kokos og salt. Lad cremen køle helt af og frys så cremen til is på en ismaskine. Server kokosisen i brede glas med helt tyndskåret ananas.

Bemærkninger: