2 kalvehaler 2 løg 2-3 fed hvidløg 2 gulerødder ½ selleri 3 spsk. tomatpuré 3 dl. rødvin Oksebouillon 200 gr champignon Hvedemel, olie/smør til stegning, salt og peber
Forklaring: Del kalvehalerne i leddene, eller få din slagter til at gøre det. Hvis stykkerne er meget fede, kan man fjerne en del af fedtet. Pil og hak hvidløg og løg. Skræl gulerødder og selleri og skær dem i tern. Vend kødet i mel, krydret med salt og peber. Brun halestykkerne godt i en stegegryde med godt med olie og/eller smør. Når alle halestykkerne er brunet af, sauteres løg, hvidløg, gulerødder og selleri i gryden. Tilsæt tomatpuréen og lad den stege lidt med, før kødet lægges tilbage i gryden og rødvinen tilsættes. Fyld op med god kraftig oksebouillon, til halerne er dækkede, og kom et par laurbærblade ved. Lad retten simre under låg ved svag varme i mindst et par timer. De skal være møre som smør! Til sidst renses champignon, som ristes af på en pande. Krydr dem og kom dem i gryden, lidt inden retten er færdig. Om nødvendigt jævnes sovsen, som smages til med salt og peber og eventuelt en smule rørsukker for at runde smagen af.
Her serveres retten med Moros y Christianos (= ris og bønner) (se særskilt opskrift) og en blandet salat (Cuban-style)