Cuba: Forret med rejer i tomat og orange-marinerede rejer
Forret under temaet Uden tema
Ingredienser: 20-30 meget store rejer 1 dåse flåede tomater 3-4 fed hvidløg En stilk bredbladet persille En smule chili Et halvt glas hvidvin Olivenolie, salt og peber 200 gr kyllingfilet i strimler
Marinade af ½ kop appelsinsaft og den revne skal af ½ appelsin, ½ mango i tern, 1 skvæt mørk rom, 2 spsk. limesaft, 1 spsk. finthakket rosmarin, 2 fed finthakket hvidløg, 1 spsk honning og lidt olivenolie.
Salat af:
2 gode solmodne tomater 1 agurk 1 lille salathoved eller hjertesalat 150 gr grønne bønner – let kogt med lidt salt 2 rå rødbeder skåret i tynde skiver Løgringe til tomater og rødbeder Skiver af ananas Friturestegte bananstykker
Forklaring: Læg kyllingfiletterne i marinaden og lad den stå i køleskabet mindst 3 timer. Lige før servering brunes kyllingstykkerne på en varm pande i lidt olivenolie. Pynt med rosmarin og mangotern.
Skyl rejerne under rindende vand. Her er brugt frosne rejer uden skal – du kan også bruge friske rejer, eventuelt tilberedt med skal. Læg de rensede rejer til side.
Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver og brun dem i lidt olivenolie. Tilsæt lidt chili. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. Hæld det meste af vandet fra tomaterne og hæld dem over hvidløget. Varm retten igennem ved relativt høj varme. Blend eventuelt tomatsaucen. Når retten er glohed, tilsættes rejerne. Rør rundt, sluk for varmen, læg låg på og lad retten stå et par minutter. Server med persille på toppen.