Cuba: Forret med rejer i tomat og orange-marinerede rejer

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
20-30 meget store rejer
1 dåse flåede tomater
3-4 fed hvidløg
En stilk bredbladet persille
En smule chili
Et halvt glas hvidvin
Olivenolie, salt og peber
200 gr kyllingfilet i strimler

Marinade af ½ kop appelsinsaft og den revne skal af ½ appelsin, ½ mango i tern, 1 skvæt mørk rom, 2 spsk. limesaft, 1 spsk. finthakket rosmarin, 2 fed finthakket hvidløg, 1 spsk honning og lidt olivenolie.

Salat af:

2 gode solmodne tomater
1 agurk
1 lille salathoved eller hjertesalat
150 gr grønne bønner – let kogt med lidt salt
2 rå rødbeder skåret i tynde skiver
Løgringe til tomater og rødbeder
Skiver af ananas
Friturestegte bananstykker

Forklaring:
Læg kyllingfiletterne i marinaden og lad den stå i køleskabet mindst 3 timer. Lige før servering brunes kyllingstykkerne på en varm pande i lidt olivenolie. Pynt med rosmarin og mangotern.

Skyl rejerne under rindende vand. Her er brugt frosne rejer uden skal – du kan også bruge friske rejer, eventuelt tilberedt med skal. Læg de rensede rejer til side.

Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver og brun dem i lidt olivenolie. Tilsæt lidt chili. Tilsæt hvidvinen og lad alkoholen fordampe. Hæld det meste af vandet fra tomaterne og hæld dem over hvidløget. Varm retten igennem ved relativt høj varme. Blend eventuelt tomatsaucen. Når retten er glohed, tilsættes rejerne. Rør rundt, sluk for varmen, læg låg på og lad retten stå et par minutter. Server med persille på toppen.

Bemærkninger: