Fastelavnsboller med friske hindbær

Kager og bagværk under temaet Uden tema

Ingredienser:
10-12 stk.
Vaniljecreme
½ vaniljestang
50 g. sukker
40 g. majsstivelse
5 dl. sødmælk
50 g. æggeblomme
Vandbakkelsesdej
1 dl. vand
100 g. smør
100 g. hvedemel
1 dl. æg
Fyld og drys
Ca. 250 g. friske hindbær
5 dl. piskefløde
50 g. flormelis
Ca. 10 g. frysetørret hindbær

Forklaring:
Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv.
Mas vaniljekornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
Bland vaniljesukker, sukker og majsstivelse godt sammen og pisk det sammen med 1 deciliter af mælken.
Tilsæt til sidst æggeblommerne.
Kog de resterende 4 deciliter mælk op i en gryde med den tomme vaniljestang.
Når mælken koger, tilsættes majsblandingen og der piskes kraftigt, til cremen tykner. Tag gryden af varmen og kom straks den færdigkogte creme op i en kold beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, så der ikke dannes kondens. Afkøl cremen til 5 grader i køleskabet. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.

Vandbakkelsesdej: Smelt vand og smør i en gryde. Tilsæt melet og rør godt og hurtigt til en ’smørbolle’ er dannet. Tag gryden af varmen.
Vent 2 - 3 minutter. Tilsæt æggene lidt ad gangen under kraftig omrøring, til en glat og smidig dej opnås.
Smør 2 stk. bageplader jævnt med en anelse bagespray eller smagsneutral olie.
Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor ca. 18 mm glat tyl.
Sprøjt dejen ud på bagepladerne så store som æg.
Bag dem i en 190 grader varm ovn til de er gyldne og godt bagt i bunden, cirka 15 minutter – afhængig af ovnen.
Afkøles helt på en bagerist.

Opbygning og pynt: Flæk de afkølede ”boller” med en skarp, savtakket kniv.
Pisk den kolde creme glat med en håndmikser og kom den piskede fløde i. Kom fløde/cremeblandingen op i en engangssprøjtepose.
Klip et lille hul på 1 cm og sprøjt lidt creme på hver bolle. Fordel de vaskede og afdryppede hindbær over cremen i hver ”bolle”.
Drys med flormelis og de frysetørrede hindbær.
Nyd fastelavnsbollerne samme dag de er lavet…


Bemærkninger: