Friturestegte ravioli med svampefyld

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
Pastadej til ravioli:
300 g durummel
2 spsk olivenolie
1 nip salt
3 æg

Fyld til ravioli:
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
100 gr mager bacon
250 g champignoner
2 spsk olivenolie
3 spsk oliventapenade
1 spsk hakket bredbladet persille
1 spsk revet skal af en økologisk citron
1 spsk citronsaft
olie til fritering

Forklaring:
Pastadej til ravioli: Læg melet i en bunke på bordet, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen. Tilsæt olie og salt. Ælt dejen sammen. Tilsæt lidt vand, hvis dejen er svær at samle. Form dejen til en kugle, og lad den hvile på køl i 1 time. Rul dejen ud med en pastamaskine. Kør dejen igennem flere gange, til den er helt tynd.

Fyld til ravioli: Rist bacon af i en smule olie. Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger. Rens champignonerne, og fjern det nederste af stokken. Svits løg, hvidløg og champignon i baconfedtet, og steg videre til alt vand er fordampet. Tag panden af varmen, og rør tapenade i blandingen. Rør godt. Vend hakket persille, citronskal og citronsaft i.

Ravioli: Læg en udrullet pastaplade på ca. 20 cm på et melstrøget bord. Fordel fyldet i små bunker med 7-8 centimeters afstand. Pensl kanterne med vand. Læg en pastaplade ovenpå. Tryk den fast med fingrene rundt om fyldet. Undgå luftlommer. Skær så raviolierne ud i firkanter på 7-8 cm, så der er 2-3 ravioli per person. Opvarm rigelig olie i en tykbundet gryde. Steg raviolierne, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.

Her er raviolierne brugt som tilbehør til en kødret. De kan også anvendes som forret – tilføj evt. 250 gr kogt kyllingbryst til opskriften.


Bemærkninger: