Vagtler med æbler

Hovedret under temaet Uden tema

Ingredienser:
4 vagtler
Olie
8 æbler
2 løg
kyllingebouillon
lidt Cognac til flambering
Fløde
salt og peber


Forklaring:
Gør fuglene i stand og del dem i halve så rygbenet fjernes. Brun dem på begge sider i olie. Skyl æblerne, skær dem i kvarter og fjern kernehuset. Skær løgene i skiver.

Når fuglene er brunet tages de op af gryden og æblerne og løgene svitses hurtigt. kom fuglene tilbage i gryden og flamber i cognac.

Tilsæt kyllingebouillon og fløde så det står halvt op på vagtlerne, drys med salt og peber. Braser i ca. 45 minutter.

Hæld stegeskyen fra og smag til. Jævn saucen og server den til vagtlerne.


Bemærkninger:
Server 2 halve vagtler pr. person f.eks. sammen med grøntsags timbaler og kartoffelroser.