Cremet rosenkålssuppe med sprød chorizo

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
30 rosenkål (der kan bruges frosne)
4 spsk. Olivenolie (plus lidt mere til pynt)
2 skalotteløg
3 fed hvidløg
2 tsk. paprika
1/2 tsk. sennep pulver
1 liter hønsefond
250 ml fløde
75 g chorizo
1 knivspids cayennepeber
Salt, peber


Forklaring:
Skær stilken af rosenkålene, og fjern de yderste blade, halver dem og vask dem i et dørslag under rindende vand. Skræl hvidløg og skalotteløg. Hak skalotteløget og hvidløgsfeddene groft. Skær Chorizo i terninger.

Kom halvdelen af olien i en gryde og steg rosenkålene i 3 minutter. Tilsæt resten af olien, skalotteløg, hvidløg, paprika og sennepspulver og sauter i 1 minut sammen med rosenkål. Krydr med salt og peber. Tilsæt hønsebouillon og lad det simre i 15 minutter, indtil rosenkålene er bløde.

Steg Chorizo terningerne i 3 minutter ved medium varme. Tag dem af panden og læg dem på absorberende papir.

Fjern gryden med rosenkål fra varmen og rør fløden i. Puré suppen med en stavblender og smag til igen med salt og peber.

Server suppen med stegte chorizo terninger, og en knivspids cayennepeber.


Bemærkninger: