Kaffeis med vaniljecreme og crunch af krydderkage

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
(6 portioner)

3 æggeblommer
100 gr flormelis
2,5 dl. sødmælk
2 dl. piskefløde
1-2 tsk. instant kaffe (afhængig af hvor stærk du ønsker isen)
1 god teskefuld vaniljepulver
Evt. hakket chokolade
1 par skiver krydderkage af god kvalitet
Vaniljecreme:
2½ dl. sødmælk
½ stang vanilje
3 æggeblommer
75 gr. Sukker
2 spsk Maizena
¼ liter piskefløde


Forklaring:
Opløs kaffen i en spsk mælk. Pisk æggeblommer med flormelis og vaniljen og rør derefter kaffeshotten og mælken i. Pisk fløden næsten stiv og vend den i æggeblandingen. Kør iscremen 35 – 45 min i ismaskinen evt. sammen med lidt hakket chokolade.
Smuldr krydderkagen og bag den i ovnen på 150 grader i 10 til 15 min. – ikke mere – crunchen bliver sprød, når den er kommet ud af ovnen og er afkølet lidt.
Vaniljecreme: Del vaniljestangen og skrab kornene ud. For at få dem skilt godt fra hinanden tager du 1 tsk. sukker og blander kornene godt med det. Hæld det op i mælken og bring det hele i kog. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt Maizena uden at piske det ind i massen. Når mælken koger, hældes den i æggemassen samtidig med at der piskes. Hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden og kog det op under meget kraftig omrøring. Pas på det ikke brænder på. Lad det koge 1 minut eller til du synes cremen har en fin konsistens, den må gerne være lidt tyk. Hæld det hele igennem en sigte og ned i en skål. Lad det køle af. Når cremen er kold efter ca. 3 timer er den klar til brug. Pisk en kvart liter piskefløde let og rør den forsigtigt i cremen, det gør den virkelig lækker og også lidt lettere.
Læg en god skefuld vaniljecreme i bunden af en tallerken eller skål og læg et par kugler is oven på. Drys den sprøde crunch af krydderkagen over og servér straks.


Bemærkninger: