Jordskokkesuppe med hasselnødder og karse

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
(4 portioner)

500 gr. jordskokker
Et stort løg
2 stilke bladselleri
½ fennikel
75 gr hasselnødder
1 bakke karse
30 gr smør
2 dl. tør hvidvin
½ l. hønsebouillon
2 dl. piskefløde
2 dl. solsikkeolie til fritering
Salt og peber


Forklaring:
Skræl jordskokkerne og tag 3-4 stykker fra til pynt. Skær resten af jordskokkerne, løget, bladselleri og den halve fennikel i tern og svits dem i smørret i en gryde til det tager en smule farve. Hæld hvidvin og bouillon ved og lad det simre ca. 30 min under låg.
Blend suppen, varm den op igen og smag til med fløde, salt og peber.

Riv de resterende jordskokker i tynde skiver på råkost- eller mandolinjern. Varm olien op og lad skiverne stege til de er fint gyldne og sprøde. Drys med lidt salt.
Hak hasselnødderne lidt groft og rist dem i lidt olie på en pande.
Klip karsen fint og kom karsen og de ristede hasselnødder på bunden af en dyb tallerken eller skål og sæt dem på bordet. Hæld suppen op i en kande, og ved bordet hældes suppen op i tallerkenerne. Pynt med de friterede jordskokke-skiver.


Bemærkninger: