Rå æbleis med ”æbletærte”

Dessert under temaet Vietnam

Ingredienser:
Æbleis:
1 dl vand
100 g sukker
½ citron
2 guldborgæbler

Udstyr: Ismaskine

Æbletærter:
25 g rå marcipan masse
1 æggehvide
10 g smør
3 guldborgæbler
1æg
2 spsk. perlesukker
½ spsk. stødt kanel

Forklaring:
Æbleis:
Kog en lage af vand og sukker og lad derpå køle af.
Pres saften af den halve citron.
Skyl æblerne, skær dem i kvarter, og bland med
sukkerlage og citronsaft,
Kør isen omgående på ismaskine, så den ikke bliver brun og kommer til at smage hengemt.


Æbletærter:
Rul butterdej ud i en tykkelse på 3 mm. Skær 4 rektangler a 5 x10 cm. Kom dem på smurt bagepapir på en bageplade.
Rør marcipan og æggehvide glat. Kom en stribe på midten af hvert butterdejsrektangel.
Smelt smørret.
Skyl æblerne, og skræl dem. Skær dem i kvarter, og fjern kernehuset.
Skær kvarterne i tynde skiver, og læg dem taglagt over marcipanmassen på butterdejen.
Pensl æblerne med det smeltede smør. Pensl butterdejskanterne med æg. Drys med perlesukker og kanel.
Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til tærterne er gyldenbrune og sprøde.



Bemærkninger:
Server isen sammen med de afkølede ”æbletærter”.