Auvergne-gryde

Hovedret under temaet Uden tema

Ingredienser:
1 kg letsaltet svinekød (f.eks. nakke)
1 skank (let saltet) uden skind
4 pølser (f.eks. Saucisse de Toulouse)
Gulerødder efter behag
1 kål (f.eks. savoykål)
8-10 kartofler (mellemstore)
1 stort løg med 2 nelliker
1 bouquet garni (med bl.a. timian, laurbergblade og persille)


Forklaring:
Kom det saltede kød i en gryde og dæk det med koldt vand. Bring langsomt i kog. Skum. Når det har kogt i 1½ time tilsættes gulerødder, kålen, skåret i 4 stk. (kålen skal blancheres i 5 min i kogende vand forinden), bouquet garni og løget.
30 min. senere tilsættes de skrællede kartofler og pølserne.
Retten koges færdig i 45 min.
Skær kødet i skiver og server det sammen med grøntsagerne, sennep og groft brød.


Bemærkninger:
Suppen kan enten bruges sammen med retten eller anvendes dagen efter sammen med brød og ost.