Ingredienser: 1 kg letsaltet svinekød (f.eks. nakke) 1 skank (let saltet) uden skind 4 pølser (f.eks. Saucisse de Toulouse) Gulerødder efter behag 1 kål (f.eks. savoykål) 8-10 kartofler (mellemstore) 1 stort løg med 2 nelliker 1 bouquet garni (med bl.a. timian, laurbergblade og persille)
Forklaring: Kom det saltede kød i en gryde og dæk det med koldt vand. Bring langsomt i kog. Skum. Når det har kogt i 1½ time tilsættes gulerødder, kålen, skåret i 4 stk. (kålen skal blancheres i 5 min i kogende vand forinden), bouquet garni og løget. 30 min. senere tilsættes de skrællede kartofler og pølserne. Retten koges færdig i 45 min. Skær kødet i skiver og server det sammen med grøntsagerne, sennep og groft brød.
Bemærkninger: Suppen kan enten bruges sammen med retten eller anvendes dagen efter sammen med brød og ost.