Sønderjyske Ringridere

Småretter under temaet Uden tema

Ingredienser:
500 g skinkeklump
500 g nakkefilet
19 g salt
l tsk. peber
l tsk. paprika
en halv muskatnød fintrevet
75 g løg
½ dl kartoffelmel
2½ dl vand, most,
vin eller øl (iskoldt
fra fryseren)
svinetarme, udblødte


Forklaring:
Skær de 2 slags kød i stykker, der passer til kødhakkeren, og bland dem i en skål. Gnid kødet med saltet, og ælt peber, paprika, revet muskat og hakket løg ind i kødet. ganske kort. Frys i ca. l time, til overfladen er hård. men kødet ikke gennemfrosset.
Hak kødet på kødhakkerens fineste skær (3 mm).
Tilsæt kartoffelmelet til det hakkede kød, og hak kødet en gang til på maskinen, og ælt farsen på røremaskinen
Tilsæt væske til farsen, og ælt videre, indtil det hele er samlet og har en lind konsistens - det tager yderligere ca. 1-2 minutter.
Mærk løbende, om skålen er kold, og sæt blandingen i fryseren, hvis kedet føles for varmt. Brug eventuelt et stegetermometer. Kødet må ikke overstige 15°.
Stop farsen i svinetarme, og drej pølserne i cirka 12 centimeters længde.


Bemærkninger:
Du kan få et virkelig lækkert resultat ved at kold- eller varmrøqe ringridere, selvom de fleste senderjyder nok ville ryste på hovedet af dette
Grill pølserne over indirekte varme, til de har en fin stegeskorpe og er gennemstegte, men stadig saftige - det tager ca. 15-20 minutter. Du kan også stege pølserne på panden ved lav varme og lige så længe.