Ingredienser: 1 kg Svinekød - nakkefilet 20 g sukker 25 g salt 5 g peber 1 stort løg Herbes de Provence 1 dl fløde 18 2 dl vand eller bouillon 1 spsk. mel Svinetarm (ca. 2 m)
Forklaring: Skær kødet i passende stykker til hakkemaskinen. Krydr med salt, peber og sukker og bland det hele godt sammen. Stil kødet i fryseren i 1 time til det er frosset i overfladen. Hak kødet på maskinen på mindste hulleskive. Hak løg og krydderurter sammen med kødet på maskinen. Tilsæt væsken og bland alle ingredienser sammen til en ensartet fars. Fyld så farsen i svinetarmen. Lav en ende på 10 cm. Drej evt. pølser af i passende længde.
Bemærkninger: På billedet er pølserne serveret i en Auvergnegryde.
Pølserne kan også steges eller grilles ved svag varme til de har en gylden stegskorpe.