Blinis af rodfrugter med stenbiderrogn og salat

Forret under temaet Havet

Ingredienser:
(4 personer)
1 bagekartoffel
½ knoldselleri
1 spsk groft salt
Olie til stegning
1 agurk
2-3 spsk. olivenolie
Saft af 1 citron
1 tsk. flydende honning
100-150 gr renset stenbiderrogn
Cremefraiche
Dild
Citronbåde
100 gr blandet salat
God eddike


Forklaring:
Skræl kartoffel og knoldselleri, og riv dem groft. Kom dem i en si med salt, og lad dem dryppe af i 10 minutter. Klem så meget væde fra som muligt og form massen til 8 små pandekager. Steg dem møre og gyldne i lidt olie på en varm pande i 10-15 minutter. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Lav imens tynde strimler af agurken med tyndskræller eller et mandolinjern. Rør olivenolie, citronsaft og honning sammen, og vend agurkestrimlerne i dressingen. Top de sprøde blinis med salat, agurkestrimler, stenbiderrogn, cremefraiche og dild og server med salat.


Bemærkninger: