Ingredienser: 50 g smør 65 g hele mandler 65 g flormelis 30 g mel 2 spsk. appelsinsaft 200 g fromage blanc (friskost) 2 spsk. sukker 200 g rabarberkompot
Forklaring: Tænd ovnen på 200º C. Blødgør smørret med en gaffel. Hak mandlerne fint med en kniv. Bland flormelis, mandlerne og melet. Rør blandingen i det bløde smør, og rør indtil det er fuldstændig homogent. Tilsæt appelsinsaften og rør igen.
På 2 bageplader med bagepapir sættes i alt 12 små kugler af dejen - husk meget mellemrum, det dejen flyder ud under bagningen. Bag i ca. 10 min. indtil dejen er blevet gylden.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af inden de med forsigtighed fjernes fra bagepapiret. Bland friskosten med sukkeret.
Bemærkninger: Ved serveringen smøres rabarberkompot på småkagerne, og de placeres med friskosten sprøjtet imellem.