Bagte rabarber med peberrod

Tilbehør under temaet Uden tema

Ingredienser:
5-6 stilke rabarber
3 spsk. rørsukker
2 spsk. hyldeblomsteddike
havsalt og friskkværnet peber
10 g frisk revet peberrod
½ bundt kørvel



Forklaring:
Skær top og bund af rabarberne - husk at passe på foden, som er det nederste hvide stykke af stilken og der, hvor rabarbersmagen er allermest koncentreret og dejlig.
Skyl rabarberstilkene i koldt vand.
Skær rabarber ud i passende stykker, og læg dem i et ovnfast fad. Drys med sukker, eddike, salt og friskkværnet peber, og sæt så rabarberne i ovnen, og bag dem ved 160° C i 8-10 min. Rabarberne
skal være møre, men stadig med godt bid i. Fortvivl dog ikke, hvis de får for meget, og det sker engang imellem. Så bliver det bare en kompot i stedet for, det er også dejligt.
Tag rabarberne ud, og vend dem forsigtigt med friskrevet peberrod.
Pluk kørvelen, og pynt rabarberne med den.



Bemærkninger:
Server de lune rabarber til andebryster eller til en gammeldags kyllingesteg.
Her er de serveret til andebryster med nye kartofler ristet i andefedt og vendt i krydderurter.