Tårn af jordbærkage med lime og mynteparfait.

Dessert under temaet Uden tema

Ingredienser:
Nøddebunde:
1 æg
100 g sukker
50 g smør
50 g mel
1 håndfuld hakkede nøddekerner 50 g

Limesauce:
2 lime
Reven skal af lime
4 dl sød hvidvin
10 g kartoffelmel

Mynteparfait:
1 dl mælk
2 dl fløde
125 g sukker
1/2 dl udtræk af rød myntesaft
3 æggeblommer
hakket rød mynte

Jordbærkage:
250 g rensede jordbær
12 udstukne nøddebunde

Limecreme.
l 1/2 dl piskefløde
l 1/2 dl creme fraiche 38%
skal og saft af 2 lime
75 g flormelis



Forklaring:
Nøddebunde:
Alle ingredienserne blandes og fyldes i alubakke. Bages i alubakke i ca. 40-45 minutter, i varmluftsovn ved 150 grader C.
Bundene stikkes ud i 4 lige store stykker, når de er afkølede og hver bund flækkes i tre stykker.

Limesauce:
Saften af 2 lime koges med den søde hvidvin og jævnes af med lidt kartoffelmel.
Reven limeskal tilsættes, når saucen er kold.

Limecreme.
Fløde, creme fraiche, lime og flormelis
piskes stift.

Mynteparfait:
Mælk, fløde og sukker koges op. Legeres med æggeblommerne. Nedkøles og smages til med saften og den hakkede mynte. Isen fryses i fryseren.

Jordbærkage:
En bund lægges i cylinderform. Halve jordbær stilles rundt mod kanten. Derpå sprøjtes limecremen og en ny bund lægges på. Samme fremgangsmåde, som afsluttes med en bund.

Anretning:
Kagen trykkes ud på en tallerken. Hertil den kolde limesauce og lidt jordbær. Serveres med mynteparfait i cocktailglas á part. Drysses med flormelis.

Bemærkninger: