Hvide asparges med ristede rejer, aspargesmayo og "kyllingesmør"

Forret under temaet Uden tema

Ingredienser:
12 tykke hvide asparges
150 g små salater
1 god håndfuld dild
25 g smør
salt
400 g rejer


Smør med kyllingeskind
75 g kyllingeskind
salt
250 g blødt smør


Aspargesmayo
12 aspargesender
2½ dl vindruekerneolie
2 æggeblommer
salt
Hvidvinseddike



Forklaring:
Knæk den træede ende af aspargesene, og brug dem til aspargesmayo.
Skræl aspargesene.
Skyl, slyng og pluk salaten. Skyl, slyng og pluk dilden.
Damp aspargesene i smør. De skal kun dampes i 2-3 minutter, så de stadig har bid. Tag dem op af gryden, og strø lidt salt over dem.
Rist rejerne på en tør, glohed pande - ikke mere end 10-15 sekunder.


Smør med kyllingeskind
Bred kyllingeskindet ud på bagepapir på en bageplade. Drys med lidt slat, og rist i ovnen ved 150 grader, til der er sprødt, ca. 20 min.
Blend det sprøde skind sammen med smørret, til det er luftigt, og der stadig er små stykker skind at se. Sæt smørret på køl indtil brug.


Aspargesmayo
Kom enderne i en gryde sammen med olien og bag i ovnen ved 65 grader i 4 timer. Lad olien afkøle, og sigt så aspargesolien fra.
Rør æggeblommerne med lidt salt, og rør gradvist aspargesolien i, til mayonnaisen tykner. Smag til med en smule eddike.

Bemærkninger:
Server de smørdampede asparges med plukkede salater, ristede rejer og dild.
Spis aspargesmayonnaise og smør med kyllingeskind til.