Carri poisson med torsk, kogte lentilles og rougail

Forret under temaet Nytår

Ingredienser:
(4 personer)

300 gr torskeryg eller tilsvarende
1 lille bundt persille
1 lille bundt koriander
2 fed hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk gurkemeje
½ tsk stødt spidskommen
1 dl god olivenolie


Forklaring:
Hak persille og koriander, kom det i en skål sammen med presset hvidløg, krydderierne og olien og rør det godt sammen. Kom torskestykkerne i en plasticpose og hæld marinaden over. Lad det marinere på køl i mindst ½ og helst 2 timer.

Tag torsken op af marinaden, del den i passende stykker og brun den ca. 2 min på alle sider.

Den færdigstegte torsk placeres på en stor tallerken og pyntes efter egen smag. På tallerkenen stilles en lille skål med en portion af de kogte lentilles og et glas af den stærke rougail. Så er tanken at den enkelte gæst selv på sin tallerken blander delene i forhold til egen smag. Her er carri’en brugt som forret. En carri anvendt som hovedret vil ALTID være ledsaget af ris!

Lentilles de Cilaos:

125 gr lentilles de Cilaos eller tilsvarende brune eller grønne linser af god kvalitet.
1 stort løg
2 fed hvidløg
½ tsk curcuma
Et par kviste frisk timian eller 1 tsk tørret timian
1 spsk olivenolie

Fremgangsmåde:
Kog linserne i 20 min i 3 gange så meget vand, som de selv fylder.

Varm olien i en gryde og tilsæt curcumaen. Lad det bruse let op og tilsæt det hakkede løg og hvidløgene.
Når linserne er kogte hældes vandet fra og de hældes i gryden med de brunede løg og svitses kort med. Tilsæt 1 dl. vand og kog igen 20 min. Hold øje med at linserne ikke koger tørre, efter kogning skal retten have en cremet konsistens. Smag eventuelt til med salt.

Rougail:

8 små krydder- eller cocktailtomater
4 fed hvidløg
1 stort stykke ingefær
1 rød chili
1 lime
1 mango
1 tsk. Tørret timian

Fremgangsmåde:

Hak tomater, hvidløg, mango og chili fint og riv ingefær og skallen af lime fint på et rivejern. Bland alle dele forsigtigt ved at prøve sig frem med smagssammensætningen. Retten SKAL være stærk!

Bemærkninger: