Vaniljeis med kransekagecrunch

Dessert under temaet Nytår

Ingredienser:
(4 personer)

1 liter god hjemmelavet vaniljeis
400 gr færdig kransekagedej (f.eks. Odense)
125 gr blød nougat
125 gr marcipan
Chokoladespåner

Forklaring:
Skær skiver af marcipan og nougat med en osteskærer og læg dem i fryseren til de er gennemfrosne.
Tag dem op og skær dem i små tern, som blandes i ismassen, når denne er kørt på ismaskinen, og hvor der fortsat kan røres en smule i isen. Isen fryses ned.

Den færdige kransekagedej formes til stænger, som bages ved 160 grader i 15 minutter. Køl ovnen ned til 100 grader og bag kransekagen videre i ca. halvanden time.

Når kransekagen igen er kølet ned, hakkes den i små stykker – som crunch. Bland kransekagecrunchen med chokoladespånerne.

Dan kugler af vaniljeisen og rul dem i kransekagechrunchen med chokoladespånerne og server straks.

Bemærkninger: