Fuldkornskiks med vanilje

Brød og kager under temaet Uden tema

Ingredienser:
150 g hvedemel
60 g fuldkornshvedemel
100 g margarine
90 g sukker
¼ tsk. bagepulver
kornene af 1 vaniljestang
3 tsk. vand


Forklaring:
Forvarm ovnen til 180° på varmluft. Smuldr mel, fuldkornsmel og margarine sammen i en skål. Tilsæt sukker, bagepulver og vaniljekorn – du kan evt. mase vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret med den flade side af kniven, inden du tilsætter dem, så kornene skiller sig ad. Ælt blandingen sammen med 3 tsk. vand. Rul dejen ud til ca. 4 mm’s tykkelse på et let melet bord, og udstik med en ring på ca. 7 cm i diameter. Læg de runde kiks på en bageplade beklædt med bagepapir, og prik kiksene med en gaffel. Bag kiksene med i ovnen i ca. 10 minutter, og afkøl dem så på en bagerist. Opbevar kiksene i en tætsluttende beholder.


Bemærkninger:
Fint som tilbehør på et ostefad