Millefeuilles med grønne asparges og comté

Tilbehør under temaet Millefeuilles

Ingredienser:
90 g comté
2 ruller butterdej
12 grønne asperges
3 appelsiner
20 g smør
salt og peber

Forklaring:
Riv osten. Skær butterdejen ud i 18 rektangler på ca. 10x5 cm. Bag dem under pres i ca. 7-8 minutter ved 200º C. Drys osten på pladerne og bag dem igen til osten er smeltet.

Skær de rengjorte asparges over på langs og derefter på tværs. Skræl appelsinerne og skær skrællen i strimler. Pres appelsinerne.

I en stor pande kommes smør, appelsinsaft, appelsinskal og asparges. Tilsæt salt og kog det i ca. 10 min. ved middel varme. Rør i det af og til. Kom peber i til sidst.

Umiddelbart før servering anrettes 3 lag butterdej med 2 lag asparges. Der pyntes med en asparges, appelsinstrimler og appelsinsmørret fra panden hældes over. Server straks.

Bemærkninger: