Ingredienser: 25 g gær 375 g vand 500g hvedemel (noget af hvedemelet kan evt. erstattes af f.eks. durum eller sigtemel) 10 g salt
Forklaring: Gæren røres ud i vandet. Mel og salt kommes i og dejen røres sammen med ske. Hæver tildækket til dobbelt størrelse. Dejen vendes ud på et melet bord, foldes et par gange. Dejen formes til et rundt brød. Vend dejen ind under sig selv nogle gange - på denne måde dannes en overflade på brødet, så det ikke sprækker under bagningen. Brødet lægges på bagepapir, drysses med mel og dækkes med et klæde. Mens brødet efterhæver, varmes ovnen (med bagepladen i) op til 230° C. Brødet trækkes på bagepapiret ud på den varme plade og bages i 20 min. Herefter skrues temp. ned til 200° C og brødet bages færdig i 15 min.
Bemærkninger: Her er brødet serveret sammen med Chili- koriandermarineret laks.