Kernerugbrød

Kager og bagværk under temaet Uden tema

Ingredienser:
Dag 1
30 g gær
6 dl vand
600 g skårne rugkerner

Dag 2
100 g solsikkekerner
50 g hørfrø
300 g yoghurt naturel
1 spsk. salt
600 g rugmel
1 spsk. honning
1 fl. juleøl eller stout (½ l)
2 spsk. maltmel
ca. 150 g hvedemel

Forklaring:
Dag 1
Gæren røres ud i vandet og resten af ingredienserne røres i. Skålen dækkes til.

Dag 2
I en anden skål blandes dagens ingredienser godt sammen.
Indholdet af de 2 skåle blandes godt evt. på røremaskine, og fyldes i 2 rugbrødsforme (ca. 2 l). Brødene efterhæver et par timer til de er vokset med 30-50%

Brødene bages ved 180° C i ca. 90- 120 min. (bag dem evt. uden formen det sidste kvarter)


Bemærkninger:
Her er brødet brugt sammen med Rørt Tatar.